A VERITAS

AZ ISKOLA SZÜLETÉSE

 

2019-ben

A Veritas iskola Szenczy Sándor egyik utolsó nagy álma. Sándor víziója a reménység és az ígéret misszióját indította el, aminek a legfontosabb célkitűzése keresztény vezetők nevelése, képzése, tanítványok szolgálatba állítása.

Vízió

A Veritas amerikai, klasszikus, keresztény tantervvel nyit kaput a külföldi továbbtanulás felé, eközben magyar két tanítási nyelvű programmal olyan képzést ad, ami nemzeti értékekre, hagyományokra, az európai gyökerekre is fókuszál. Ezzel egy olyan iskolája lett a magyar baptista közösségnek, ami egyedülálló lehet nem csak a Szeretetszolgálat rendszerében, de Magyarországon is.

EGYEDI KÉPZÉSI STRUKTÚRA

 

A Veritas-iskola baptista iskola

2019 nyarán kapta meg a Baptista Szeretetszolgálat az engedélyt, hogy saját iskolát alapítson, a számos „örökbefogadott”, átvett intézmény után. Ez az egyedi képzési struktúra, illetve a hozzá kapcsolódó pedagógiai tartalmi és módszertani innováció Sándor számára a betegsége idején is prioritás maradt. S bár hitet, türelmet, erőt próbáló volt az első 3 év, újra és újra beszélt a Veritas-álomról, és ezzel az iskolát építők munkájának, elköteleződésének is biztosította a hit táplálékát.

A Veritas immár több, mint örökség.

Megvalósuló álom. Szenczy Sándor ránk bízta, missziója a baptista közösség számára világítótorony, ami utat mutat a jövő felé.
dr. Dula Borbála
intézményvezető
Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium

“A bölcs tanítás az élet forrása”

(példabeszédek 13:14)