ÉLETRAJZA

KEZDETEK

 

1965. április 6-án

Munkáscsaládban született Sajószentpéteren. Gyermekkorában sokat olvasott. Tizennégy éves volt, amikor szülei elváltak, és elköltözött otthonról; ekkor az italozás és drogok felé fordult. Gépipari Szakközépiskolába jelentkezett Vácra, ahova sakkeredményei miatt vették fel.

Miután fegyelmi okok miatt kitették a kollégumból, a Nyugati pályaudvaron lakott vasúti vagonokban. Érettségi után felvették a Dunaújvárosi Műszaki Főiskolába de csak fél évig járt ide.
Vác, Gépipari Szakközépiskola
Sajószentpéter- Szülőfalu
Budapest- Nyugati Páyaudvar-ahol Vasúti vagonokban lakott

Megtérés, sorkatonaság, CSALÁD

“Nem volt tanítóm, nem volt mesterem, csak az alakuló hitem.”

Tanulmányai

A sorkatonaság alatt tért meg Istenhez. A katonaság után Kápolnásnyéken dolgozott éjjeliőrként, ez idő alatt Szénási Sándor református lelkész fogadta be. Három évet végzett a református teológián, majd a baptista teológián fejezte be tanulmányait. 1993–1999 között a velencei Hajnalpír Baptista Gyülekezetben szolgált; ebben az időszakban kezdődött el az imaház építése.

1996-ban megalapította a Baptista Szeretetszolgálatot

Amelynek közel tíz évig Velencén volt a központja. A szeretetszolgálat célja az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsának megfelelően segítsen a rászorulókon, és az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté vált. Elnöki tisztségét 2020-ig töltötte be, amikor betegsége miatt visszavonult.
Bővebben a szeretetszolgálatról

Mindannyiunk élete Isten kezében van

Felesége Szenczy Katalin konduktor, akivel 1990-ben házasodtak össze. Öt gyermekük van, három örökbefogadott, egy befogadott és egy vér szerinti.

ELISMERÉSEI